01.05.2013: ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ > Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ!

Oι ΗΠΑ κάνουν περίπου τα πάντα για να στεριώσει ο ''λευκός γάμος'' Τουρκίας - Ισραήλ, όμως οι σχέσεις  Άγκυρας και Ιερουσαλήμ παραμένουν σε ένταση, για διάφορους λόγους. Η εκατέρωθεν καχυποψία τροφοδοτείται αδιάλειπτα, και μάλλον οι Ισραηλινοί θα πρέπει να ενσκήψουν βαθύτερα στο τι εστί Τούρκος και πως συμπεριφέρεται. Η σχεδιαζόμενη επίσκεψη του Ταίπ Ερντογάν στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ανεμένεται βεβαίως νέα επίδειξη αυτοκρατορικής αλαζονείας, δικαιώνει όσους μέσα στο Ισραήλ δείχνουν να ''πιάνουν το νόημα''. Μια αλαζονεία που εκδηλώθηκε ήδη, αφού η Τουρκία απέρριψε δημόσια έκκληση της αμερικανικής κυβέρνησης για αναβολή του ταξιδιού αυτού...

01.07.2014: OI AMEΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ KINA & ΡΩΣΙΑ

Σοκάρει με τα όσα περιγράφει σε συνέντευξή του ο Paul Craig Roberts, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών επί προεδρίας Ronald Reagan, λέγοντας ότι υπάρχουν ισχυρά κέντρα στο αμερικανικό Πεντάγωνο και το υπουργείο Εξωτερικών που υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ, οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ, μαζί με την Αυστραλία, την Ιαπωνία, την Σιγκαπούρη, τη Νότιο Κορέα κλπ μπορούν να επικρατήσουν σε μία στρατιωτική σύγκρουση με την Ρωσία και της Κίνα! Και κατ'αυτό το τρόπο προετοιμάζουν μία σύγκρουση η οποία από την στιγμή που θα είναι νικηφόρα "σβήνει" και το χρέος των ΗΠΑ προς την Κίνα και άλλες χώρες, όπως η Ρωσία κλπ, το οποίος πλησιάζει τα τρία τρισεκατομμύρια δολάρια σε ένα σύνολο 16 τρισ. χρέους! Η συνέντευξη, που δόθηκε στη ''Φωνή της Ρωσίας'' και στην Ekaterina Kudashkina, μεταδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιουνίου 2014 (http://voiceofrussia.com/radio_broadcast/25298789/274016376/) .

01.09.2011: ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ...

του Δημήτρη Ηλιόπουλου*

Παρίσι, υπό μελαγχολικό ουρανό, διαβάζοντας μετά από 20 χρόνια ξανά το βιβλίο του απίστευτα επίκαιρου Ροζέ Γκαροντί «Αμερική, η εμπροσθοφυλακή της παρακμής». Τελικά, πόσο απίστευτη η δύναμή της, όταν η Ιστορία, ανακυκλούμενη, επιστρέφει. Όταν τα σοβιετικά τανκς πλησίαζαν το Βερολίνο και τα αμερικανικά διέσχιζαν το Ρήνο, λίγο πριν τον επιθανάτιο ρόγχο του ναζισμού, όλοι πανηγύριζαν την απελευθέρωση.

01.08.2012: Η «ΠΟΛΥΠΟΛΙΚΗ» ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΥΨΗΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

του Σταύρου Καρκαλέτση *

Συχνά ακούμε  για τα διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων στις ΗΠΑ, για την δραστική παρέμβαση σε αυτά των ισχυρών  lobbies (ισραηλινό, αρμενικό, τώρα και τουρκικό) της υπερδύναμης, αλλά και για την μείωση  της ισχύος του άλλοτε κραταιού παράγοντα των Ελληνοαμερικάνων. Ειδικά ως προς την Τουρκία, ως προς τον τρόπο αντιμετώπισής της από τους Αμερικανούς, στο «πολυπολικό» σύστημα που συνδιαμορφώνει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, συναντά κανείς όλο το φάσμα: Από τα άκρως φιλοτουρκικά κέντρα ισχύος και λήψης αποφάσεων, μέχρι πολιτικούς κύκλους και απόψεις που δεν θέλουν ούτε να ακούν για Τουρκία.

01.10.2011: Η ''ΝΕΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ'' > ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ

του Justin Raimondo / copyright: ''Αntiwar.com''

Μήπως τελικά η Λιβύη αντιπροσωπεύει την αποτυχία της πολιτικής των οπαδών του σκληρού παρεμβατισμού, που ασκείται από την κυβέρνηση Obama; Καθώς οι επαναστατικές συμμορίες κυνηγούν με μανία τους αντίπαλους «προδότες», η χώρα τείνει να γίνει αυτό που οι πιό φιλόδοξοι οπαδοί του αμερικανικού παρεμβατισμού δείχνουν τελικά να επιδιώκουν περισσότερο: Ένα αποτυχημένο κράτος.

 

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - Διατλαντικές Σχέσεις