23.06.2015: Η ΔΥΣΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

του Παναγιώτη Αποστόλου*

Στις 15 Ιουνίου 2015 συνεδρίασε στη Βουλή η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος, στην οποία προεδρεύει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αποσβολωμένος παρακολούθησα την πολύωρη αγόρευση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο οποίος εξαπέλυσε κεραυνούς κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ωστόσο, κρατώ την σπουδαιότερη αναφορά εξ όσων είπε και η οποία ήταν άγνωστη στο Πανελλήνιο. Αποκάλυψε λοιπόν, πως ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κρυφά ραντεβού σε ξενοδοχεία με τον τότε Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ Στρως Καν – εποχή υπαγωγής της χώρας μας στα Μνημόνια – προκειμένου να παρακάμψει το καταστατικό του ΔΝΤ, το οποίο για να εμπλακεί στην χρηματοδότηση της Ελλάδος απαιτούσε την άμεση αναδιάρθρωση του χρέους μας.

19.06.2015: KATAIΓΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ;

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά την Ελλάδα, εξελίξεις που έχουν ως επίκεντρο το  διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με την παρουσία εκεί του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πέντε υπουργών του. Tρέχουν να προλάβουν οι δανειστές τις επερχόμενες "πιστολιές" κατά ΕΚΤ και ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση και εγκαταλείπουν την σκληρή γραμμή καταθέτοντας πρόταση που θα περιλαμβάνει παράσταση μέχρι το τέλος του χρόνου του τρέχοντος προγράμματος. Σύμφωνα με την πρόταση, τα 10,9 δισ. του EFSF που προορίζονται να την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν οι δόσεις του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

10.06.2015: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ

Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές η τουρκική τηλεόραση έδειχνε τον Ερντογάν επί 44 ώρες να μιλά στο κοινό. Τώρα, μετά τα αποτελέσματα, ο Ερντογάν εξαφανίστηκε! Η απουσία και η σιωπή του "πανταχού παρόντα" προέδρου της Τουρκίας έκανε μπαμ! Αυτός και το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης που ίδρυσε, είχαν το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα στην ιστορία τους. Το κόμμα έχασε την πλειοψηφία μετά από 13 χρόνια και τώρα αγωνίζεται για να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα μπορούσε να διαμορφώσει συνασπισμό με το εθνικιστικό ΜΗΡ ή εναλλακτικά θα μπορούσε να σχηματίσει μια κυβέρνηση μειοψηφίας που θα ήταν, βεβαίως, ασταθή. Ή θα μπορεί και να γίνει θεατής, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μην πάρει την εξουσία το ΑΚΡ. 

13.06.2015: ΨΥΧΡΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΑΣ

του Νίκου Χειλαδάκη*

Την έντονη οργή της Μόσχας προκάλεσε, όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος, η επιδεικτική απουσία κάποιου κυβερνητικού εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης στην δεξίωση της ρωσικής πρεσβεία στην Άγκυρα επί τη ευκαιρία της εθνικής γιορτής της Ρωσίας στις 11 Ιουνίου. Όπως αναφέρεται, στην δεξίωση που έδωσε στην ρωσική πρεσβεία της Άγκυρας ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία Andrey Karlov, για πρώτη φορά δεν παρέστη κανένα μέλος της τουρκικής κυβέρνησης, γεγονός που εξόργισε την διπλωματική αντιπροσωπία της Ρωσίας στην τουρκική πρωτεύουσα.

05.06.2015: ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου*

Στρατηγικής σημασίας ήταν οι εσφαλμένες ανομολόγητες ελληνικές προσδοκίες στη συνδρομή του άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ εναντίον της Γερμανίας, ένα ιστορικών διαστάσεων σφάλμα που συνεχίζεται και σήμερα, κι ας αποδεικνύει το ΔΝΤ, υπό δεσπόζουσα αμερικανική επιρροή, το αντίθετο καθημερινά. Δεν έχουμε ιδέα αν αυτό συνέβη, αλλά δεν μπορούμε και να αποκλείσουμε ότι από αυτή την κατεύθυνση διοχετεύθηκαν τεχνηέντως «πληροφορίες»  που χρειαζόταν ψυχολογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει την παντελώς αβάσιμη όπως απεδείχθη «αισιοδοξία».

26.04.2015: O YΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ
29.04.2015: ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
You are here: Home