21.08.2016: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΡΩΣΙΑ & ΠΟΥΤΙΝ

Η Ρωσία αναλαμβάνει τον ηγετικό ρόλο των Ορθοδόξων και θα σχηματίσει Ορθόδοξο Τόξο, με κύριο σύμμαχο της την Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η CIA, ότι δηλαδή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προετοιμάζει σχέδιο διαίρεσης της Ευρώπης. Είναι γνωστό εξάλλου πως για τη Ρωσία η Ορθοδοξία αναμένεται να αποτελέσει και ήδη αποτελεί ένα από τα κύρια πολιτικά όπλα του Β. Πούτιν την επόμενη δεκαετία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται άρθρο της σερβικής εφημερίδας «Informer», καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι μια νέα συμμαχία έρχεται με τη Σερβία, την Ελλάδα, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία. Στη νέα συμμαχία θα συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκία, και αυτό το «Ορθόδοξο-τουρκικό Σύμφωνο θα είναι η μεγαλύτερη απειλή για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ».

20.08.2016: ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ - ΣΟΚ & ΔΕΟΣ

του Δαμιανού Βασιλειάδη*

Ο ανηλεής ανταγωνισμός για την κατάκτηση και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών φυσικών και κυρίως ενεργειακών πόρων, ως παγκόσμιο στρατηγικό όπλο, έχει ως υπόστρωμα μια κοινωνιολογική θεωρία, η οποία καθορίζει τη στρατηγική της νεοταξικής παγκοσμιοποίησης στα πλαίσια του νεοφιλελευθερισμού. Προϋποθέτει αναγκαστικά μια κοσμοθεωρία, η οποία διαμορφώνει αυτή τη στρατηγική «μέθοδο» του «Σοκ» και «Δέος» και την οποία εφαρμόζουν σχεδιασμένα στην πράξη, την εποχή που διανύουμε, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους και όχι μόνο. Δεν γίνεται τίποτε ευκαιριακά και στην τύχη...

10.08.2016: ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΗΠΑ & ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου*

Το Grexit φοβόντουσαν, Brexit τους προέκυψε. Την Ελλάδα φοβόντουσαν μην στραφεί πιεζόμενη από τους εταίρους της προς τη Μόσχα, για Turexit (από το ΝΑΤΟ) μιλάνε ήδη δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου! Ο ηγέτης ενός από τα σημαντικότερα μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας κατηγορεί σχεδόν ανοιχτά την Ουάσιγκτoν ότι οργάνωσε πραξικόπημα και, πιθανώς, τη δολοφονία του, κατηγορίες απέναντι στις οποίες δεν υπάρχει ουσιαστική απάντηση από πλευράς Δύσης, που μοιάζει να τελεί σε κατάσταση μεγάλης αμηχανίας και σύγχυσης. Και ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έχει δει κανέναν δυτικό ηγέτη, ούτε και έχει κλειστεί τέτοια συνάντηση, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Αγία Πετρούπολη, όπου θα συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μια συνάντηση που και μόνο το συμβολικό βάρος της καθιστά περιττό το σχόλιό μας.

11.08.2016: ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ;

 

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη, τις θερμές χειραψίες και τις υποσχέσεις αποκατάστασης των διμερών σχέσεων, πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν πόσο ειλικρινής είναι η προσέγγιση των δύο χωρών. Μια απάντηση δίνει το Stratfor, στην ανάλυση που ακολουθεί, επισημαίνοντας πώς δεν θα διαρκέσει για πολύ αυτή η "φιλία" και σύντομα Ρωσία και Τουρκία θα βρεθούν σε πορεία σύγκρουσης γιατί απλά έχουν αντίθετα στρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το οικονομικό κομμάτι, στο οποίο Πούτιν και Ερντογάν επικεντρώθηκαν στην Αγία Πετρούπολη ήταν το εύκολο, καθ΄ ότι η Άγκυρα έχει ανάγκη το ρωσικό φυσικό αέριο και η Μόσχα ψάχνει εναλλακτικούς διόδους να προωθήσει το φυσικό της αέριο στην Ευρώπη.    

09.08.2016: ΘΑ ΠΑΙΧΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

του Αθανασίου Δρούγου*

Στο συριακό θα παιχτούν πολλά μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Είναι πολύ πρόωρο να πούμε τι θα βγάλει η επικείμενη συνάντηση Πούτιν με Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη. Δεν μπορείς να ρισκάρεις προβλέψεις  για το προς ποιά κατεύθυνση θα προχωρήσουν. Η κυβέρνηση Ερντογάν τα έχει με τους Αμερικανούς, και ορισμένοι υπουργοί του με τους Άραβες. Επίσης, 23 μέρες μετά το κίνημα, ο Ερντογάν δεν είπε κουβέντα για το Ισραήλ. Αν δεν έχει καλά αποτελέσματα με τους Ρώσους, επειδή είναι περίεργη προσωπικότητα, θα στραφεί και προς το Ισραήλ.

13.05.2016: Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΤΙP ΣΤΟ ''ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ''
03.06.2016: ΟΥΚ > ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ (Alpha)
You are here: Home