27.01.2015: Η ΜΟΣΧΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μόσχα φέρεται να έχει άρει ως ένα σημείο τις επιφυλάξεις της για τον ΣΥΡΙΖΑ, και εμφανίζεται τώρα έτοιμη να στηρίξει ως ένα βαθμό μία κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς πάντως να δίνει "λευκή επιταγή" στην Κουμουνδούρου, αφού οι Ρώσοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι έχουν "καεί" αρκετές φορές από τις ελληνικές κυβερνήσεις, που για προεκλογικούς λόγους και λόγω των φιλορωσικών αισθημάτων των Ελλήνων πολιτών υπόσχονται βελτίωση των σχέσεων με την Ρωσία και εν συνεχεία υπακούουν στα κελεύσματα Ουάσιγκτον και Βρυξελλών. Αυτό προκύπτει από τις δημόσιες παρεμβάσεις Ρώσων αξιωματούχων υπέρ της Ελλάδας που στραγγαλίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την απειλή του μνημονίου. Οι τοποθετήσεις των Ρώσων είναι εξαιρετικά προσεκτικές και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να εμφανιστούν ως παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας. Κάτι βέβαια που κάνουν ωμά οι Ευρωπαίοι, απειλώντας και εκβιάζοντας τους Έλληνες πώς αν δεν ψηφίσουν ΝΔ και έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταστραφεί η χώρα.

21.01.2015: TO ΔΟΓΜΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

του Βαγγέλη Αντωνιάδη*

Πολλοί αναλυτές τείνουν να θέτουν σε δεύτερη μοίρα γεγονότα όπως η κρίση του Βερολίνου, η κρίση του κόλπου των χοίρων και η κρίση των πυραύλων της Κούβας που οδήγησαν σε μερική ανάφλεξη και παραλίγο να φέρουν σε σύγκρουση της υπερδυνάμεις της εποχής ΗΠΑ και ΕΣΣΔ και που αναμφίβολα θα είχαν απρόβλεπτες συνέπειες για την μοίρα του πλανήτη και την επιβίωση ολόκληρης της ανθρωπότητας ανάγοντας σε κορυφαία στιγμή της ψυχροπολεμικής περιόδου την ταυτόχρονη ουσιαστικά υιοθέτηση του Δόγματος Αμοιβαίας Καταστροφής (Mutual Assure Distraction) από τις δύο υπερδυνάμεις. Στις μέρες μας η ολοένα κλιμακούμενη κρίση στην Ουκρανία κατάργησε τα όρια μεταξύ ειρήνης και πολέμου και κατέστησε για μία ακόμα φορά σαφές πως οι έννοιες της άμυνας και της ασφάλειας είναι πλήρως ταυτισμένες στην εποχή του ψυχρού πολέμου.

13.01.2015: ΤΟ ''ΑΝΗΚΩΜΕΝ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ'' ΤΕΛΕΙΩΣΕ

του Νίκου Χειλαδάκη*

Την εποχή της μεταπολίτευσης κυριάρχησε στην χώρα μας το δόγμα «Ανήκωμεν στην Δύση». Εξ’ αίτιας αυτού του δόγματος είχαμε αλλεπάλληλες εθνικές ταπεινώσεις, (αρκεί μόνο να θυμηθούμε τα Ίμια), είδαμε αλλεπάλληλες προδοσίες από την πλευρά των «συμμάχων» μας, που ποτέ δεν θέλησαν να υπερασπιστούν τα εθνικά μας δίκαια έναντι της τουρκικής επεκτατικής προκλητικότητας και, τέλος, είδαμε μια προδοτική πολιτική κλίκα που κυβέρνησε την χώρα επί δεκαετίες, στηριζομένη σε αυτούς τους δυτικούς «συμμάχους», να φέρνει την πιο στυγνή κατοχή, καταστρέφοντας την ελληνική οικονομία και στέλνοντας χιλιάδες Έλληνες στην απελπισία και στην αυτοκτονία. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι υποτιθέμενοι σημερινοί «Έλληνες» ηγέτες, καθημερινά δίνουν μάχη για να εκχωρηθούν στους Γερμανούς και στο αμερικανοκρατούμενο ΔΝΤ τα ενεργειακά μας κοιτάσματα, που μπορεί να αποτελέσουν και το μοναδικό πεδίο ανάκαμψης μιας χώρας που οι ίδιοι την οδήγησαν εκ του ασφαλούς στην οικονομική κατάρρευση και την μακροχρόνια χρεοκοπία.

14.01.2015: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

του Σταύρου Καρκαλέτση*

Μπορεί να μην αρέσει ως διαπίστωση, αλλά θα την πούμε, καταμεσής του από κάθε άποψη χειμώνα, την ώρα που μπαίνει νέα χρονιά: Ο Ελληνισμός και τα δύο κράτη του παραπαίουν, με κίνδυνο να εξέλθουν της δίνης παντελώς κατεστραμμένα. Ίσως και εντός του 2015. Οι Αγορές και η υπερεθνική  αυτοκρατορία του Χρήματος επέλεξαν τον ελληνικό λαό, καθόλου τυχαία, για να δοκιμαστεί η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στα δικά τους υπερεθνικά οικονομικά κέντρα. Δεν ξέρουμε πόσο σοβαρά ασχολούνται οι ηγέτες μας, ή αν ασχολούνται καν, με μια δυνητική αξιοποίηση της εν υπνώσει ισχύος του ελληνικού κόσμου. Εμείς μιλάμε για στρατηγική που θα ορίζεται και θα περιγράφεται μέσα σε ένα Πανεθνικό Στρατηγικό Δόγμα, μια «Χάρτα του Ελληνισμού», με όραμα, που να αναδύει πατριωτικό πραγματισμό. Γιατί δεν μπορεί να συνιστά όραμα η εξασφάλιση της επόμενης δόσης και το παγωμένο χαμόγελο του Τόμσεν...

09.01.2015: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

του Νικόλαου Λάου*

Σε μια συζήτηση για τις συνέπειες της πολιτικής λιτότητας στις Βρυξέλλες, στις 22 Απριλίου 2013, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο παραδέχθηκε τα εξής: «Ανησυχώ βαθιά για τις διαιρέσεις που βλέπουμε να αναδύονται: πολιτικά άκρα και λαϊκισμός διασπούν την πολιτική υποστήριξη και τον κοινωνικό ιστό που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Αναδύεται ένας διαχωρισμός μεταξύ του κέντρου και της περιφέρειας της Ευρώπης. Μια νέα διαχωριστική γραμμή χαράσσεται μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Ευρώπης. Προκαταλήψεις επανεμφανίζονται και ξαναδιχάζουν τους πολίτες, μερικές φορές εθνικές προκαταλήψεις οι οποίες είναι απλώς απαράδεκτες ακόμη και από ηθικής άποψης». Οι προειδοποιήσεις του Μπαρόζο για κοινωνικό διχασμό και κοινωνικές αναταραχές αντηχούν σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Τύπο, ο οποίος αναπαράγει και διαχέει τη «γραμμή Μπαρόζο». Σε μια πρόσφατη ανάλυση για τη μαζική ανεργία στην Ευρώπη, με τίτλο «Και ξαφνικά έγινε το Μπαμ», η εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» παρέθεσε τις απόψεις ενός κοινωνιολόγου ο οποίος επεσήμανε ότι η νότια Ευρώπη «θα αναφλεγεί» όταν οι άνθρωποι αισθανθούν αρκετά αποξενωμένοι-αλλοτριωμένοι από τις κυβερνήσεις τους.

test
You are here: Home