01.01.2013: Η ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

του Σταύρου Καρκαλέτση*

Οι εγχώριοι ριψάσπιδες του πιο αποκρουστικού πηλιογουσισμού, τα ηττημένα μυαλά του εκγιουσουφακισμού και των «εθνικών εκπτώσεων», βρήκαν την καραμέλα-άλλοθι στον ραγιαδισμό τους: Την οικονομική κρίση! Κουράστηκαν, παιδεύτηκαν, όμως η τραγική κατάσταση της χώρας τους χαρίζει –κατ’ αυτούς- την καλύτερη δικαιολογία. Που εξαντλείται στα κάτωθι «επιχειρήματα»: Δεν μπορεί να ασκηθεί σήμερα διεκδικητική εξωτερική πολιτική, εν μέσω μιας τέτοιας κρίσης. Δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών στην εξωτερική πολιτική, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω ενός ανελέητου υπόγειου (πλέον και υπέργειου…) πολέμου ΗΠΑ και Γερμανίας για το ποιός θα κρατήσει στη δική του επιρροή τη χώρα μας, και ως εκ τούτου είμαστε καταδικασμένοι να συνθλιβούμε.

01.01.2013: ΜΚΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ > Η «ΔΟΥΛΕΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ

του Σταύρου Καρκαλέτση*

Στην χώρα μας, τη δεκαετία του 1990 είχαμε μια πραγματική έκρηξη ως προς τη δημιουργία ενός απίστευτα μεγάλου αριθμού ΜΚΟ, με πολλές από αυτές να δρούν όντως ανιοδιοτελώς και στη βάση του εθελοντισμού και του ανθρωπισμού. Αυτό που εξετάζεται εδώ, είναι όμως ο ρόλος των άλλων. Των οργανώσεων-σφραγίδα, όπως κάποιες που συνεργάστηκαν με το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, λαμβάνοντας απίστευτα ποσά που προκαλούσαν την κοινή λογική.  Ειδικά επί ηγεμονίας Γιώργου Παπανδρέου, πρώτα στο ΥΠΕΞ αλλά και μετά ως πρωθυπουργού, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα, ο κάθε «κολλητός» του ΠΑΣΟκικού ψευτοεκσυγχρονισμού ίδρυε και από μια ΜΚΟ, προσωπικά παραμάγαζα με σκοπό το προσωπικό κέρδος και τίποτ’ άλλο.

01.03.2012: ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΛΕΠΤΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Mε τα όσα εξυφαίνονται στη Μέση Ανατολή, και αναφερόμαστε κυρίως στο σχέδιο επέμβασης στην Συρία, εκτιμούμε πως δεν θα ωφεληθούν δυνάμεις σταθερότητας, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Ανωμαλίες με απρόβλεπτες προεκτάσεις, θα βγάλουν κερδισμένους παίκτες όπως την Τουρκία, χώρες που λειτουργούν με την νοοτροπία του άρπαγα και του επιδρομέα. Αυτή την ώρα τίποτα δεν είναι βέβαιο, γνωρίζουμε όμως τι προβλέπουν γενικά οι αμερικανικοί σχεδιασμοί.

01.02.2012: ΠΡΟΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ

του Πολύκαρπου Τσέμπογλου*

Οι αναδυόμενοι στρατιωτικοί δεσμοί του Ισραήλ, τόσο με την Αθήνα όσο και με τη Λευκωσία, πηγάζουν έως ένα βαθμό (και) από τη ρήξη που επήλθε στη στρατηγική του συμμαχία με τη Τουρκία, ιστορικό εχθρό της Ελλάδας, η οποία κλιμακώθηκε τον Μάιο του 2010. Η μεταβολή των σχέσεων αντανακλά επίσης το κοινό ενδιαφέρον που δείχνουν το Ισραήλ, η Κύπρος και η Ελλάδα στην εξερεύνηση και εκμετάλλευση των τεράστιων αποθεμάτων φυσικού αερίου που βρίσκονται κάτω από το μεσογειακό θαλάσσιο υπόστρωμα.

01.03.2013:ΝΕΕΣ ΑΝΤΙ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Συνεχίζουν να καρκινοβατούν οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ. Και ενώ στο παρασκήνιο γίνονται προσπάθειες μιας πρώτης επανασύνδεσης, ξαναχτύπησε το ''θυμικόν'' Ερντογάν: ''Ο Σιωνισμός συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας'', ξέσπασε ο Τούρκος πρωθυπουργός προχθές Τετάρτη σε συγκέντρωση στα Ηνωμένα Έθνη με θέμα την ανεκτικότητα και την αποδοχή του διαφορετικού. Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη των αναλυτών του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. ότι όσο κυβερνά ο Ερντογάν και το ΑΚΡ, οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ θα παραμένουν -ευτυχώς για Ελλάδα και Κύπρο- προβληματικές.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Γεωστρατηγική