01.03.2013: SPIEGEL > ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Οι Γερμανοί δεν χαρίζονται. Και παρά την σαφή πρόσδεση της Ελλάδος στο γερμανικό άρμα από την τρικομματική συγκυβέρνηση των Αθηνών, ανησυχούν και θεωρούν την παρτίδα ανοιχτή. Μόνο τυχαίο δεν είναι το δημοσίευμα του ''Der Spiegel'', που τονίζει τον κίνδυνο απότομης κατάρρευσης της κυβέρνησης Σαμαρά. Το γερμανικό περιοδικό προβαίνει σε παραλληλισμό ως προς τον τρόπο που επισυνέβη η κατάρρευση της κυβέρνησης Μπορίσοφ στην Σόφια. Και το ''Spiegel'' ποτέ δεν γράφει πράγματα στην τύχη. Εν προκειμένω εκφράζει εντεινόμενους φόβους στο Βερολίνο, απόλυτα βάσιμους κατά την άποψή μας, για το μέλλον αυτής της κυβέρνησης. 

01.04.2011: ''ECONOMIST'' > Η ΕΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Σφοδρή κριτική στη θεσμική ηγεσία της ΕΕ και προσωπικά στην Καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Άγκελα Μέρκελ ασκεί με άρθρο του το περιοδικό Economist, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να γίνει άμεσα η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Στο δημοσίευμα, με τίτλο: "Είναι χρεοκοπημένοι: Παραδεχτείτε το" και υπότιτλο: "Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πρέπει να αναδιαρθρώσουν τώρα τα χρέη τους", αναφέρεται ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 24-25 Μαρτίου υστέρησε σε σχέση με όλους σχεδόν τους στόχους που είχε θέσει.

01.04.2012: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ;

O κ. Λουκάς Παπαδήμος, στην πρώτη του δήλωση αφ’ ότου διορίστηκε πρωθυπουργός, μας υπενθύμισε ό,τι  δεν είναι πολιτικός. Προφανώς το θεωρούσε κακό να είναι  πολιτικός για αυτό και προέβη στη διευκρίνιση,  χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί περί τούτου. Δυστυχώς, έκτοτε ο κ. Παπαδήμος έχει βαλθεί να διαψεύδει τον εαυτό του πολιτικολογώντας ασύστολα. Από που ν’ αρχίσει και που να τελειώσει κανείς; Από την κυβέρνηση «γίγας» που σχημάτισε; Από τους ατυχείς ανασχηματισμούς στους οποίους προέβη; Από την ακατάσχετη φλυαρία των στενών συνεργατών του για παράταση του βίου της κυβέρνησής του;

01.04.2012: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΚΑΙ Ο «ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου*

«Ο σουρεαλισμός όλους μας ενώνει. Μπάτσοι, γουρούνια, ανεμώνη». Αυτό έγραψε ένας ανώνυμος σε έναν τοίχο στην Αλεξάνδρας, στη φοβερή αγγελία των μελλούμενων πούταν η μηδενιστική εξέγερση του 2008. Ο «σουρεαλισμός», δηλαδή ο ατομικός, ομαδικός και εθνικός παραλογισμός εκδηλώνεται ποικιλότροπα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλοϋβρίζονται, ενώ συγκυβερνούν και θέλουν να συνεχίσουν. Ορισμένοι δεν θέλουν το μνημόνιο, θέλουν όμως τα κόμματά του. ‘Αλλοι ζητάνε συγνώμη για αυτό που έκαναν και μετά ψήφο για να συνεχίσουν να το κάνουν.

01.06.2011:Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

της Simone Le Baron *

Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το γράμμα στον Ρήγα Βελεστινλή ο οποίος πέθανε στο Βελιγράδι τον Ιούνιο 1798. Με την φιλική και διακριτική υποστήριξη μερικών Γάλλων επαναστατών, έτρεφε την ελπίδα να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να απελευθερωθεί από τους Τούρκους. Θυσίασε τη ζωή του στο βωμό του ιδανικού του. Σήμερα ο ελληνικός λαός βρίσκεται πάλι υπό κατοχή....

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ευρωπαικά Θέματα