01.01.2013: ΒΑΛΚΑΝΙΑ > ΤOYΡΚΙΑ ANTE PORTAS

του Λάζαρου Ελευθεριάδη*

Η άθλια “πολιτική” των ηγετών του υβριδικού κρατιδίου των Σκοπίων με την επίσημη ονομασία του ως FYROM, έχει αίτια και αναζητεί αφορμές να την εκδηλώσει προς κάθε κατεύθυνση, θεωρώντας ότι κατʼαυτόν τον τρόπο πλήττει την Ελλάδα η οποία είναι στα “χειρότερά” της. Διεκδικούν προκλητικά την αναφορά τους στην Ελληνική Ιστορία, πλαστογραφώντας την, με περίσσιο θράσος, αυτοαναιρώντας την προσπάθειά τους να “υπάρξουν”. Οι σλάβοι ήρθαν στα Βαλκάνια τον 6ο αιώνα μ.χ και ο Μέγας Αλέξανδρος έζησε τον 3ο αιώνα π.χ (356 π.χ-323 π.χ.). Μιά διαφορά περίπου 900 χρόνων μεταξύ των. Τώρα πώς, οι σλάβοι των Σκοπίων είναι απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου, μόνον αυτοί και οι επιτήδειοι “φίλοι” τους το γνωρίζουν. Εκτός και εάν θέλουν και διεκδικούν την ελληνικότητά τους και "ντρέπονται" να το πουν ύστερα από τον άστοχο και επικίνδυνο τρόπο διεκδίκησης της "ύπαρξής" του κρατιδίου τους από τούς ηγετίσκους τους.

01.02.2014: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργισμένος με τη στάση και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα των Σκοπίων και του βέτο στο Βουκουρέστι, φέρεται να είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο Κ. Καραμανλής θεωρεί –και δικαίως- το βέτο στο Βουκουρέστι ως ένα απ' τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της πρωθυπουργίας του, μια εθνικά υπεύθυνη στάση που έπρεπε τότε να τηρήσει, για να δικαιωθεί ο αγώνας της Ελλάδας ενάντια στις αλυτρωτικές θέσεις της ηγεσίας της FYROM , μια στάση μάλιστα ενάντια σε πιέσεις, ακόμα και εκβιασμούς απ' τους ισχυρούς του ΝΑΤΟ και κυρίως τον τότε αμερικανό πρόεδρο Μπους. Θεωρεί δε την αμφισβήτηση αυτής της στάσης, αυτού του βέτο, όχι απλά μια ακύρωση της δικιάς του πρωθυπουργίας, αλλά κυρίως τορπίλη ενάντια στη μάχη που δίνει η Ελλάδα σε αυτό το εθνικό θέμα.

01.09.2010: ΕΝΤΑΞΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Οι βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχές τις οποίες (θα) πρέπει να σέβονται τα κράτη –μέλη και όσα κράτη επιθυμούν να ενταχθούν, είναι ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής,  και η μη προώθηση εθνικιστικών διεκδικήσεων. Τα κριτήρια τα οποία θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για τις υποψήφιες χώρες, περιλαμβάνουν ζητήματα μεταχείρισης των μειονοτήτων, της εξάλειψης των διακρίσεων εις βάρος τους και για να ενταχθεί ένα υποψήφιο κράτος στην ΕΕ πρέπει να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις. Σε ότι αφορά την Αλβανία, κατά την διάρκεια της συνάντησης της Ε.Ε. με την Αλβανία (Τίρανα, 13.1.2003), η Ε.Ε. κάλεσε την Αλβανία  να αναλάβει με υπευθυνότητα την εκπλήρωση όλων των όρων αιρεσιμότητας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο πλήρης σεβασμός και προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. 

01.07.2010: XΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ FYROM

''Το ΝΑΤΟ δεν χρειάζεται την FYROM, ενώ οι  ΗΠΑ πρέπει να παραιτηθούν από την διεύρυνση του ΝΑΤΟ με τις χώρες των Βαλκανίων". Αυτό συνέστησε στον Αμερικανό πρόεδρο Οbama, ο Τed Carpenter, αντιπρόεδρος Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυντικών Μελετών του, μεγάλης επιρροής, CATO Institute (έδρα: Ουάσιγκτον),  στο πλαίσιο ομιλίας του με θέμα "Oι εντάσεις στα Βαλκάνια και το μέλλον του ΝΑΤΟ". Κατά τον Carpenter, η κατάσταση στην FYROM είναι πολύ χειρότερη εκείνης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Η αλβανική μειονότητα αποτελεί κορυφαίο πρόβλημα στην FΥROM.

01.09.2010: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-FYROM

Σύμφωνα με εξαιρετικά έγκυρες πηγές, εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες στο σκοπιανό (ονομασία FYROM), με Αθήνα και Σκόπια να φέρονται σύμφωνες για τον κορμό οριστικής λύσης.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, Ελλάδα και FYROM έχουν συμφωνήσει στο όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη”, κατόπιν ισχυρής παρασκηνιακής εμπλοκής των ΗΠΑ και του Μάθιου Νίμιτς προσωπικά. Η Ουάσινγκτον επιθυμεί να έχει οριστικοποιηθεί η λύση με τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα γίνει στη Λισαβόνα. Είναι γνωστό πως για τους Αμερικανούς, η διευθέτηση της εκκρεμότητας με το όνομα αντιμετωπίζεται ως επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να ενταχθεί η FYROM στο ΝΑΤΟ γρήγορα.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Βαλκάνια