01.01.2013: ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

του Άντη Ροδίτη

Δεν σκέφτομαι πάνω στις «επίσημες» γραμμές της καμπάνιας κανενός υποψηφίου προέδρου της Κύπρου, αλλά προσπαθώ να σκέφτομαι ελεύθερα και ανεξάρτητα. Εμπιστεύομαι μάλλον τον Νίκο Αναστασιάδη, διατηρώντας μια δυσπιστία απέναντί του όσον αφορά την «πολιτική» του ιδιότητα σε μια εποχή παρακμής του συστήματος διακυβερνήσεως των νεωτερικών κρατών, τη στιγμή που δεν διαφαίνεται, για την ώρα, διέξοδος ή εναλλακτική επιλογή. Εννοώ, βέβαια, τα κόμματα. Για την ώρα, με όλα τα κακά τους, δεν μπορούμε χωρίς τους, γιατί θα φτάναμε σε δικτατορίες ή προσωποπαγή καθεστώτα. Τέτοιο «προσωποπαγές καθεστώς» υπήρξε εκείνο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, το οποίο όταν ο ανθυποψήφιός του Τάκης Ευδόκας δοκίμασε να το πολεμήσει το 1968, έφαγε πολύ γιαούρτι κι άλλοι ψηφοφόροι του ξύλο, δεν του επιτράπηκε να μιλήσει από τα ΜΜΕ και τον έβαλαν και στη φυλακή μετά όταν έγραψε άρθρο υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης κι εναντίον του Μακαρίου.

01.02.2012: ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

του Ανδρέα Θεοφάνους*

Πριν από την έναρξη των συνομιλιών για το κυπριακό στο Greentree, και ενώ η δική μας πλευρά μιλούσε για το τεράστιο χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών παρά τις γενναιόδωρες παραχωρήσεις του προέδρου Χριστόφια, ιδιαίτερη εντύπωση είχε προκαλέσει το εξής γεγονός: Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο, καθώς και αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών από διάφορες χώρες, μιλούσαν περί ιστορικής ευκαιρίας για επανένωση της Κύπρου.

01.02.2016: ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΙ ΘΥΡΑΣ!

του Πανίκου Ελευθερίου*

Οι στιγμές είναι δύσκολες, και πρέπει τα πράγματα να λέγονται με το όνομα τους! Το τελικό ξεπούλημα στο Κυπριακό, βρίσκεται επί θύρας. Φαίνεται ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός θα ξαναζήσει μέρες αγωνίας, ακόμα πιο επώδυνες από εκείνες του 2004. Όμως αυτή τη φορά, σε ένα “επαναληπτικό δημοψήφισμα” επί της νέας έκδοσης του σχεδίου Ανάν, θα έχουμε διαγγέλματα υπέρ του ΝΑΙ.  Αυτό του προέδρου Αναστασιάδη (“ηγέτη της κρίσης”, τελικά και της “λύσης”), ίσως κι αυτό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου(πράγμα που απευχόμαστε)....

01.02.2012: ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

του Γιάννου Χαραλαμπίδη*

Eίναι κωμικοτραγικό όταν ακούει ο πολίτης τους πολιτικούς να μιλούν για νέα στρατηγική, καθότι κάποιοι εξ αυτών όχι μόνο δεν κατανοούν την έννοια της στρατηγικής, αλλά και δεν ενδιαφέρονται να μάθουν. Στη συντριπτική τους δε πλειοψηφία, δεν κατανοούν ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η αλλαγή στρατηγικής, αλλά και η αλλαγή του στόχου της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο. Και αυτό για δύο λόγους.

01.04.2011: ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2004, ΑΝΤΙΤΙΘΕΜΕΘΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ» ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ, ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟ ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Κυπριακό