ΣΙΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ Γ. ΣΕΚΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ''

Οι διαμαρτυρίες της μηχανής αναζήτησης GOΟGLE για τα εμπόδια που η κινεζική κυβέρνηση παρεμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της στην Κίνα, η εν συνεχεία αναφορά της Αμερικανίδας υπουργού εξωτερικών στην «αύξηση των απειλών κατά της [διαδικτυακής] ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας» εκ μέρους των κινεζικών αρχών, [i] αλλά και η ζωηρή απόκρουση των δηλώσεων της κυρίας Κλίντον από το Πεκίνο φέρνουν τον αμφίσημο χαρακτήρα των σινο-αμερικανικών σχέσεων εκ νέου στο προσκήνιο.

Οι σχέσεις αυτές, που κατά την ρήση του προέδρου Ομπάμα, «θα διαμορφώσουν τον 21ο αιώνα»,[ii] αφ’ ενός μεν χαρακτηρίζονται από την επιθυμία και των δύο πλευρών να συνεργασθούν σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και πάντως να αποφύγουν μια μείζονα αντιπαράθεση, αφ’ ετέρου όμως κατατρύχονται από σοβαρές διαφωνίες, μεταξύ των οποίων η περί το Διαδίκτυο προαναφερθείσα δεν είναι παρά η πιο πρόσφατη.

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΑΚΗ;

Όλη η Ελλάδα Θράκη;
του Γιάννη Κουριαννίδη
εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»

Είναι ασφαλώς πολύ καλά γνωστή η ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζει τη Θράκη, η οποία συνδυάζει την παρουσία πληθυσμιακών ομάδων, με κοινό μεν τον ελληνικό τους πολιτισμό, με πλήρως διαφοροποιημένη όμως θρησκευτική ταυτότητα. Αυτό από μόνο του θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να θεωρηθεί ως πλούτος και συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή αυτή, αλλά δυστυχώς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

20.01.2010: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Με επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. για τις εξελίξεις στο κυπριακό, στις 20 Ιανουαρίου στη Λεμεσσό. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, παρουσία των ΜΜΕ, προσωπικοτήτων και πλήθους κόσμου, και σε συνεργασία με το Κ.Ε.Α. (Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης), αναλύθηκαν τα τεκταινόμενα στην Κύπρο, εν όψει κατάθεσης νέου σχεδίου λύσης  και σε συνάρτηση με το περιβάλλον που διαμορφώνεται σε Ε.Ε. και ΗΠΑ.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εκδήλωση- συζήτηση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010, ώρα 7.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Κούριο, Λεμεσός.

 

Θεματολογία, Εισηγητές

 

  • «ο τουρκικός επεκτατισμός , Ελληνισμός και Σχέδιο Λύσης του Κυπριακού».

 κ. Κύρα Αδάμ, δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής, εφημ. «Ελευθεροτυπία»

  • «οι τουρκικές διεκδικήσεις στις θαλάσσιες ζώνες Ελλάδος και Κύπρου»

 κ. Χρήστος Ιακώβου, διευθυντής Κυπριακού Κέντρου Μελετών

 

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Οργανωτές: το Ελληνικό Κέντρο Διευρωπαϊκών Αναλύσεων (ΕΛ.ΚΕ.Δ.Α) από την Αθήνα και το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης (Κ.Ε.Α.) από την Κύπρο.

 

Συντονιστής: κ. Σταύρος Καρκαλέτσης, ιστορικός, αμυντικός αναλυτής, πρόεδρος ΕΛ.Κ ΕΔ.Α.

Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος του Κ.Ε.Α.  κ. Κρίνος Ζ. Μακρίδης

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Τυμβωρυχία, αίμα κι «εθνογένεση»

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Δυο σφαίρες στην καρδιά του ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν. Ο Άντης Χατζηκωστής, γιος του χαλκέντερου κι ορμητικού Κωστή, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των δολοφόνων στη Λευκωσία. Το συγκρότημα ΔΙΑΣ, με την ημερήσια εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ, τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ και το ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ, ήταν η ναυαρχίδα του απορριπτικού κινήματος όταν οργίαζε η πληρωμένη διακομματική αλητεία σε Κύπρο και Ελλάδα.

Η δολοφονία του Διευθυντή του συγκροτήματος πιστεύω ότι εντάσσεται σε ένα οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης του Κυπριακού Ελληνισμού. Η σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου, οι περίεργοι ανθελληνικοί βανδαλισμοί στην Λεμεσό, στον τάφο του Σπύρου Κυπριανού και τώρα αίμα. Οι δολοφόνοι ξέρανε ότι σκοτώνοντας τον γιο «σκοτώνουν» και τον πατέρα. Έτσι νομίζουν ίσως, γιατί δεν ξέρουν τον Κωστή…

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home